Hållbart för dig, din häst & miljön

 Fri frakt över 2000 kr

 Snabb leverans (1-3 vardagar)

 Betala tryggt & säkert med Klarna

 Ecoline presentkort

Välkommen till vår gårdsbutik & sadelmakeri, strax norr om Varberg!

Här sker allt under samma tak!

Vi erbjuder reparation av din hästutrustning, oavsett var i landet du bor.

För dig och din hästs säkerhet bör utrustningen kollas igenom inför varje rid- eller körpass. Sadelgjordar, tyglar, sadelgjordsstroppar och stigläder är typiska exempel på utrustning vars sömmar ofta slits ut. I de allra flesta fall sys nyproducerad hästutrustning med symaskin, vilket ger en maskinsömnad som snabbt kryper upp när den väl brustit på ett ställe. Jämför man med en handsydd produkt skapar man en slitstark sömnad som "låser" sig om den brister, vilket förhindrar att sömmen kryper upp och produkten helt eller delvis går av. Ser du att en söm har gått av - använd inte produkten innan den är kontrollerad och återställd av en sadelmakare!

Önskar du vår service, men har inte möjlighet att besöka oss? Det går lika bra att skicka det du önskar få reparerat till oss med post. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

 

Prislista

Alla skador kan se olika ut, därför har vi valt att inte ha ett fast pris på alla arbeten vi utför. Kontakta därför oss för en kostnadsfri konsultation och prisuppgift för just din utrustning som är i behov av extra omsorg! Vi tar en arbetstidskostnad á 450 kr inkl moms per timme. Eventuella kostnader för material, rengöring och frakt kan tillkomma.

 

Observera att vi är mycket noggranna med renhållning och vill därför att era produkter ska vara ordentligt rengjorda från smuts och hår innan de kommer till oss. Detta är för att undvika smittspridning samt för att underlätta vårt arbete och minska slitage på våra verktyg. Behöver vi rengöra en produkt innan vi kan påbörja reparationsarbetet tillkommer en avgift för detta.

 

Byte av sadelgjordsstropp

Vi använder alltid högkvalitativt plattläder (4 mm grovt) samt syr för hand med tigertråd. Resultatet blir riktigt hållbart!

400 kr/st inkl moms för hopp (korta)

450 kr/st inkl moms för dressyr (långa)

 

Läderklädsel av bett

Vi använder remläder (ca 3 mm grovt) som vi skärflar ned till önskad tjocklek. Lädret våtformas efter bettet och sys sedan fast för hand med bivaxad lintråd. Läderbett är ofta uppskattat speciellt av unghästar samt känsliga och starka/heta hästar då lädret blir mjukt, "svampigt" och tryckfördelande i hästens mun. Du skickar ditt bett till oss som du önskar få klätt i läder, på så vis behöver du inte känna dig begränsad till marknadens utbud av läderklädda bett!

480 kr/st inkl moms, oavsett bettmodell

 

Förstärkning av sadelkåpor

Vi syr på ett tunt plymåläder (ca 1,3 mm grovt) för att förstärka skadade sadelkåpor. Skinnet fungerar dels som förstärkning, slitskydd samt extra grepp för skänkeln. Du som kund har möjlighet att välja design, extra dekorativ sömnad etc. Vi försöker i största möjliga mån ta fram en design som följer sadelns linjer och med hänsyn till skadans omfattning. Detta gör vi symmetriskt på båda sidor.

Pris från 1800 kr inkl moms

 

Lagning av reva i sadelsits

Att sy ihop revor i sadelsits är en av de vanligaste reparationer vi utför. Beroende på skadans omfattning kan vi behöva ersätta skadat material med ullfilt samt plymåläder innan vi syr ihop revan. Priset varierar beroende på omfattningen. Skicka gärna bilder till oss för en konstnadsfri offert!

Pris från 500 kr inkl moms

 

Färgning av sadel

Oavsett om det är en uppfräschning av befintlig färg eller om man önskar gå från brunt till svart ger det sadeln ett riktigt lyft och får den att se ut som ny igen! När vi tar emot en sadel för färgning vill vi inte att den nyligen ska vara inoljad eller infettad då det försvårar vårt arbete.

Färgning av hela sadeln: 1900 kr inkl moms
Förbättring och ifyllnad av skav/repor: pris från 300 kr inkl moms

 

Omstoppning av sadel

Många gamla sadlar är stoppade med tagel och/eller garnrester, förr tog man vad man hade till sina sadlar. Idag är många sadlar ullstoppade, antingen med syntetisk ull eller äkta fårull. Alla omstoppningsbara sadlar (det vill säga sadlar som inte är byggda på fasta paneler) behöver stoppas om en eller ett par gånger under sin livstid. Stoppningen påverkas och formas efter häst och ryttare, men även av vissa klassiska sadelhängare. En stor fördel med ullstoppade sadlar är att man kan ta ut och lägga till stoppning där det behövs för att få en utprovad sadel att passa än mer optimalt för just din häst.

Vi använder syntetull från Prestige. Den är enkel för dig att "ta hand om" efter omstoppning, då du genom att massera bossorna med dina händer kan jämna ut eventuella ojämnheter i stoppningen.

Pris helomstoppning: 2800 kr inkl moms
Pris toppstoppning/urstoppning: 1800 kr inkl moms

 

Tillverkning av knästöd

Vi tillverkar knästöd enligt dina önskemål. Oavsett om de ska vara fastsydda under kåpan, vara utanpåliggande eller flyttbara med kardborre kan vi hjälpa dig. Vi kan även sy på kardborre på din sadel. Priset styrs av tids- och materialåtgång. Kontakta oss för offert!

Pris från 3000 kr/par inkl moms

 

Rengöring/desinficering

Smutsiga och håriga produkter behöver rengöras innan vi kan börja arbeta med dem. Vi är väldigt noggranna med renhållning och desinficering av våra lokaler och verktyg, dels för att undvika smittspridning men också för att öka livslängden på våra verktyg. Får vi in smutsiga och/eller håriga produkter till oss som försvårar arbetet behöver vi debitera er för det extra arbete som tillkommer.

Pris för rengöring/desinficering från 250 kr inkl moms

 

 

Behöver du reparera din hästutrustning? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation!

Skicka gärna bilder till oss på det du önskar få reparerat. På så vis kan vi ge dig en prisuppgift direkt via mail.

info@ecolinehastsport.se

Telefon: 010 166 12 80


Besöksadress:

Ecoline Hästsport AB

Österbuavägen 1

432 64 BUA

 

Vårt sadelmakeri är under uppbyggnad och vi utför i dagsläget enbart reparationer med handsömnad. Vi planerar att införskaffa en symaskin för att snabbt och smidigt kunna ta emot och laga hästtäcken, byta dragkedjor och andra reparationer som kräver mycket sömarbete.

 

Vi har ett nära samarbete med sadelprovare Sanna WedenströmComplett Hälsa för häst & ryttare. Sanna är hos oss kontinuerligt för att hjälpa dig som vill prova ut en sadel som passar både dig och din häst. Sanna är återförsäljare av bland annat Prestige, Lippo och Equipe, men har också en mängd begagnade sadlar i olika prisklasser. Har du några specifika frågor eller önskemål om din sadel kan i de allra flesta fall vi på Ecoline, eller Sanna, hjälpa dig. Välkommen att kontakta någon av oss!

 

Följ oss gärna på Instagram, ecolinehastsportoch inspireras av tidigare reparationer vi utfört åt kunder runtom i landet!

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen