Hållbart för dig, din häst & miljön

 Fri frakt över 2000 kr

 Snabb leverans (1-3 vardagar)

 Betala tryggt & säkert med Klarna

 Ecoline presentkort

Välkommen till vår gårdsbutik & sadelmakeri, strax norr om Varberg!

P.g.a Covid19 har vi i dagsläget inga fasta öppettider. Önskar du besöka oss, vänligen ta kontakt med oss via mail eller telefon för att boka en tid!

 

Vi erbjuder reparation av din hästutrustning, oavsett var i landet du bor.

För dig och din hästs säkerhet bör utrustningen kollas igenom inför varje rid- eller körpass. Sadelgjordar, tyglar, sadelgjordsstroppar och stigläder är typiska exempel på utrustning vars sömmar ofta slits ut. I de allra flesta fall sys nyproducerad hästutrustning med symaskin, vilket ger en maskinsömnad som snabbt kryper upp när den väl brustit på ett ställe. Jämför man med en handsydd produkt skapar man en slitstark sömnad som "låser" sig om den brister, vilket förhindrar att sömmen kryper upp och produkten helt eller delvis går av. Ser du att en söm har gått av - använd inte produkten innan den är kontrollerad och återställd av en sadelmakare!

Önskar du vår service, men har inte möjlighet att besöka oss? Det går lika bra att skicka det du önskar få reparerat till oss med post. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

 

Före- och efterbilder på utförda kundreparationer:

För fler bilder på utförda kundreparationer, kika in på vår instagram: https://www.instagram.com/ecolinehastsport/

Reparation av hoppsadelgjord. Sömmarna var utslitna och delvis helt borta på infästningarna vid resåren. Befintliga sömhål var nötta vilket krävde sylning av nya hål. Gjorden är lagad för hand med sadelmakarsöm vilket ger ett riktigt slitstarkt resultat. Vi använde naturvit lintråd, något som med tiden kommer smälta in med originalsömnaden. 

 

 

Reparation av sadelgjord. Sömmarna hade spruckit upp vid infästningen i resåren. Gjorden är lagad för hand med sadelmakarsöm och lintråd, vilket ger ett riktigt slitstarkt resultat.

 

 

Reparation av sadel Prestige Versailles. En 35 mm lång reva som gick ned till stoppningen.

Kunden önskade en enkel, prisvärd reparation med fokus på hållbarheten, utan att behöva byta hela sitsen. Detta är en sådan typ av skada som vi rekommenderar ses över omgående då grus och smuts kan krypa in och skada sadeln inifrån!

 

 

Reparation av sadel Albion. Sömmarna som håller fast lädret på sadelns framvalv hade brustit vilket resulterade i att sadeln inte höll ihop.

 

 

Läderklädnad av bett i olika utföranden. Ett skonsammare alternativ än gummibetten! Läderbett främjar salivavsöndringen och bjuder in hästen att ta ett mjukt stöd. Rekommenderas ofta till känsliga hästar och unghästar. Ett läderbett av vegetabiliskt garvat läder blir inte vasst när hästen tuggar på det, vilket ett gummibett gärna blir. Det finns inte heller någon risk att hästen tuggar i sig giftiga småbitar av ett vegetabilgarvat läderbett, som av ett gummibett. Vi tar 450 kronor inkl moms för att klä ett bett i läder.

 

 

Behöver du reparera din hästutrustning? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation!

info@ecolinehastsport.se

Telefon: 010 166 12 80


Besöksadress:

Ecoline Hästsport AB

Österbuavägen 1

432 64 BUA

 

 

Vi tar en arbetstidskostnad á 420 kr inkl moms / timme. Eventuella kostnader för material och frakt kan tillkomma.

Inför en reparation tar vi alltid fram en offert tillsammans med Dig där vi lyfter dina önskemål, beräknad tidsåtgång samt prisuppgift.

 

Vårt sadelmakeri är under uppbyggnad och vi utför i dagsläget enbart reparationer med handsömnad. Vi planerar att införskaffa en symaskin för att snabbt och smidigt kunna ta emot och laga hästtäcken, byta dragkedjor och andra reparationer som kräver mycket sömarbete. Observera att vi i dagsläget inte tar emot uppdrag som innebär omvärmning av bom, sitsbyte eller omstoppning. För sådana arbeten hänvisar vi till sadelns tillverkare, alternativt en sadelmakare med expertis inom just det specifika området.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen