Hållbart för dig, din häst & miljön

 Fri frakt över 1000 kr

 Snabb leverans (1-3 vardagar)

 Betala tryggt & säkert med Klarna

 Ecoline presentkort

 

Ge din begagnade hästutrustning nytt liv!

Med vår stora passion för hästar & hästsport kommer även omtanken om miljön, eftersom ett hållbart klimat är förutsättningen för ett naturligt hästliv! Som komplement till våra klimatsmart producerade produkter vill vi skapa nytt och hållbart på ett annorlunda vis. Av erfarenhet vet vi att ryttare, kuskar och hästägare samlar på sig en och annan pryl genom åren. Kanske är det något du använt flitigt som nu är utslitet, eller kanske har du något som ligger i sadelkammaren och samlar damm? Vi vill hjälpa Dig att bli mer involverad i det gemensamma arbetet mot en grönare hästsport. Oavsett skick kan vi ta hand om din gamla hästutrustning åt dig. Det är ett enkelt sätt där Du kan vara med och bidra till en grönare hästsport samtidigt som du blir av med det gamla!

 

Vad är Ecoline Re-Life?

Konceptet Re-Life bygger på att vi på Ecoline Hästsport hjälper Dig att ta hand om din begagnade hästutrustning. Det kan vara utslitna stigläder, en trasig grimma eller ett gammalt täcke som inte längre kommer till användning. När du lämnar in din gamla hästutrustning hos oss får du en värdecheck som du kan använda på alla våra produkter och tjänster, både i butik och online!

 

Kan jag lämna in vad som helst, oavsett skick?
Du kan lämna in din begagnade hästutrustning till oss, oavsett skick! Vi tar emot det mesta, med vissa undantag på grund av säkerhets- och smittskyddsaspekter. Exempel på produkter vi inte tar emot är ridhjälmar, sadlar och ryktborstar. Fråga oss om du är osäker!

 

Vad finns det för villkor för att lämna in min begagnade utrustning?
Alla produkter måste vara noggrant rengjorda från smuts och hår.

 

Hur lämnar jag in min begagnade utrustning till er?
Du kan alltid lämna din gamla utrustning i vår gårdsbutik och läderverkstad. Det går också bra att göra en inlämning via post, men då är det Du som avsändare som står för fraktkostnaden.

 

Hur fungerar värdechecken?
Som tack för att Du bidrar till en grönare hästsport genom att lämna in din gamla utrustning till oss ger vi dig en värdecheck på 10%. Värdechecken är giltig i ett (1) år från registreringsdatum och kan användas vid ett köpetillfälle, både i butik och online. Värdechecken gäller för ett helt köp och rabatten på 10% dras i kassan. Det går givetvis lika bra att nyttja värdechecken för en reparation i vår läderverkstad! Värdechecken går inte att kombineras med andra kampanjer eller erbjudanden.

 

Vad händer med mina inlämnade produkter?
Det du lämnar till oss kontrolleras av vår läderhantverkare och kategoriseras utifrån produktens skick.

✓ Produkter som är i allmänt gott skick kan leva vidare i sin ordinarie form. Det kan till exempel vara en sadelgjord vars sömmar har spruckit upp, eller ett par tyglar som förlorat ett spänne. En reparation och uppfräschning kan bidra till att produkten blir användarvänlig igen. En sådan kontrollmärkt produkt läggs ut på webbshoppen till ett förmånligt pris för att ge glädje åt en ny användare.

✓ Produkter som levt klart sitt liv kan få nya användningsområden. Exempel på detta kan vara utslitna stigläder, något vi av säkerhetsskäl inte återanvänder i sin huvudsakliga form. Här kan vi bevara de spännen som finns, och delar av det läder eller skinn som är av god kvalitet. Spännen kan till exempel komma att användas vid kundreparationer som kommer till oss för lagning.

✓ Produkter som av någon anledning inte går att återanvända och återskapa källsorteras och lämnas av oss till återvinningsstationen.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen