Hållbart för dig, din häst & miljön

 Fri frakt över 1000 kr

 Snabb leverans (1-3 vardagar)

 Betala tryggt & säkert med Klarna

 Ecoline presentkort

Köp- och leveransvillkor

 

Leveransvillkor

Allmänt

Vi förbehåller oss rätten att utan förvarning ändra våra prisuppgifter och/eller villkor gällande våra produkter och leveranssätt. De priser och villkor som står angivna vid beställning är de som gäller.

 

Orderhantering

I dagsläget kan vi enbart ta emot och skicka beställningar inom Sverige. När du lagt en beställning får du en orderbekräftelse skickad till registrerad e-postadress. Ordern packas och lämnar vårt lager inom *1-3 arbetsdagar.

*Gäller lagerförda varor. Vid eventuell slutförsäljning, specifika kundbeställningar eller övriga avvikelser kan orderhanteringen dröja. Vid sådan händelse kommer du kontaktas av oss för vidare support.

 

Transport

Alla beställningar skickas med DHL. Sedan den 1/1 2020 skickas alla beställningar med fossilfritt bränsle. Vi på Ecoline Hästsport AB tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar eller skador som sker under transport. Vid mottagande av leverans ber vi dig undersöka ditt paket. Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till DHL för att göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transporthantering, skall du kontakta DHL och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med DHL skulle uppstå och inte går att lösa, tar du kontakt med oss på Ecoline Hästsport AB.

Observera att du vid beställning ska använda samma namn som står på giltig legitimation, annars kan det uppstå problem då du ska hämta ut ditt paket.

 

Fraktkostnad

Gällande fraktkostnad är 79 kronor, vid beställning som understiger 1000 kronor inklusive moms och exklusive fraktkostnad.

Vid beställning som överstiger 1000 kronor inklusive moms bjuder vi på fraktavgiften.

 

Om du ej hämtar ut ditt paket

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan den går i retur till oss (paket ca 30 dagar), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

 

Minimiorder

Minimiorder är 200 kronor inklusive moms.

 

Ångerrätt/Reklamation

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas till oss så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (observera att detta ej gäller vid specialbeställda varor då dessa ej kan returneras!). Retur av varor skall ske i varans ursprungliga förpackningsemballage, i sitt ursprungliga skick. Vi bedömer om varan är i sitt ursprungliga skick eller ej. Självklart får du prova varan innan eventuell retur till oss, men har värdeminskning skett kan vi inte längre ta emot och sälja varan vidare. Var därför väldigt varsam när du hanterar en produkt du inte är säker på att du vill behålla.

Det är alltid garanti på de produkter du köper av oss (1 år). Om du kan påvisa att det rör sig om fabrikationsfel på produkten får du en ny produkt (reklamation), däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador eller skador som kan uppkomma genom direkt oaktsamhet. Du betalar själv returfrakten, som för närvarande är på 79 kronor. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

 

Betalningsalternativ

För närvarande använder vi Klarna Checkout som betalningsalternativ. Nedan följer information om betalningsalternativen hos Klarna:

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor, t ex specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

 

Dataskyddsförordningen (GDPR)

De uppgifter du lämnar hanteras enligt GDPR (General Data Protection Regulation). Uppgifterna används för att vi ska kunna hantera din beställning, skicka information via e-post eller SMS etc. De uppgifter du lämnar lagras inte längre tid än nödvändigt, och du kan när som helst be oss ta bort eventuella uppgifter.

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Tvist

Eventuella problem löses i första hand i diskussion mellan Ecoline Hästsport AB och den berörda kunden. Skulle ett problem inte gå att lösa och en eventuell tvist uppstår, hänvisar vi till Allmänna Reklamationsnämnden. I övrigt hänvisar vi även till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen