Hållbart för dig, din häst & miljön

 Fri frakt över 2000 kr

 Snabb leverans (1-3 vardagar)

 Betala tryggt & säkert med Klarna

 Ecoline presentkort

CC Wool

Ecoline Hästsport är stolt samarbetspartner till CC Wool! Tillsammans arbetar vi för att skapa klimatsmarta produkter av svenska råvaror till ryttare, häst och hund.

 

Läs om CC Wools egna ord om idén bakom företaget:

Calle är fårbonde, fårklippare och en drivande entreprenör som jobbat med får sedan 2005. Intresset för fåren har tagit Calle runt världen, bland annat till Norge, Nya Zeeland och England. Hemma på gården finns 180 tackor och två ovärderliga vallhundar. Calle har även titeln Svensk Mästare i Fårklippning på meritlistan.

Charlotte är hästtjej sedan barnsben som har förverkligat sina drömmar om att jobba med häst till vardags. Eter gymnasiet flyttade hon till Australien där hon bland annat jobbade som ridlärare och boskapsfösare. Charlotte har senare läst vidare och har idag en Master i Equine Science.

Tillsammans grundade Calle och Charlotte CC Wool. Ett företag som kombinerar deras passion för fåren, hästen och miljön.

CC Wool's mål är att producera användbara och hållbara produkter utan syntetiska fibrer och långa transporter. Vi vill istället basera våra produkter på ullfibrer som produceras på Svenska gårdar med hög djurvälfärd. Våra produkter ska inte bara vara snygga utan ska framförallt vara funktionella och användbara.

För att bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle spelar valet av råvara in. Svensk ull är en fantastisk, och i dagsläget en outnyttjad, råvara. Vi vill vara en del i att ändra på det, av den anledningen grundades CC Wool.

Våra produkter tillverkas i Sverige och läderdetaljerna på produkterna är läder från halländska tackor.

www.ccwool.se

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen